گیاهان دارویی و تغذیه درمانی

آشنایی با خواص دارویی و درمانی گیاهان، میوه ها و غذا ها

گیاهان دارویی و تغذیه درمانی

آشنایی با خواص دارویی و درمانی گیاهان، میوه ها و غذا ها

سردی انگشتان دست و پا نشانه کدام بیماری ها در بدن است؟

سردی انگشتان دست و پا نشانه کدام بیماری ها در بدن است؟

سرد شدن انگشتان دست و پا پدیده‌ای است که در زنان شایع‌تر از مردان بوده و با حفظ درجه حرارت ارگانهای حیاتی بدن اتفاق می‌افتد.

دیابت

سردی انگشتان دست و پا می‌تواند یکی از نشانه‌های دیابت باشد. دیابت نتیجه سیستم عصبی و گردش خون است که غالبا با این پدیده همراه است.اگر شما به طور پیوسته دچار تشنگی، پرخوری می‌شوید بدون آنکه کاهش وزنی داشته باشید لازم است که میزان قند خونتان بررسی شود.

کم خونی

اگر شما به همراه سردی انگشتان دست، شاهد علائمی چون سردرد، فشار روحی و خستگی هستید بایستی سریعا سطح آهن خون خود را چک کنید. آهن یکی از اجزای مهم مولکول هموگلوبین بوده که اکسیژن را در خون انتقال می‌دهد.

غده تیروئید

کاهش غده تیروئید باعث کاهش متابولیسم بدن می‌گردد. غالبا احساس سردی در بدن و به خصوص انگشتان دست و پا علائمی از کم کاری غده تیروئید است خستگی، کم خوابی، کم تحرکی همگی علائمی از این اختلال هستند.

استرس

استرس یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد سردی انگشتان دست و پا است.این اتفاق آدرنالین را قوی‌تر می‌کند، گفتنی است که آدرنالین هورمونی می‌باشد که رگ‌های خونی را فشرده کرده و گردش خون را ضعیف می‌کند.

مواد طبیعی‌برای‌مبارزه با چربی- دارچین

مواد طبیعی‌برای‌مبارزه با چربی- دارچین:

افزودن یک چهارم قاشق چایخوری دارچین به غذا، از نوسانات انسولین که به بدن فرمان ذخیره چربی می‌دهد، جلوگیری می‌کند. دارچین را روی صبحانه، قهوه، ماست و... پاشیده و سپس آنها را مصرف کنید.


دوستی با این بد بوی پر خاصیت!- سیر

دوستی با این بد بوی پر خاصیت!- سیر

سیر در متعادل کردن چربی خون، انعقاد و جریان خون و تحریک سیستم ایمنی بدن نقش اساسی دارد. مصرف روزانه نصف استکان از عصاره‌ سیر و لیموترش، تاثیر زیادی در گرفتگی رگ‌ها دارد.

دوستی با این بد بوی پر خاصیت!سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم،آهن و منیزیم است، همچنین حاوی مقدار زیادی ماده‌ی ضد میکروب است. خوردن این سبزی باعث باز شدن رگ‌ها می‌شود.

سیر گیاهی است علفی که ساقه‌ی آن تا ارتفاع 40 سانتی متر می‌رسد. قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه در غشاهای باریک و ظریف به رنگ‌ خاکستری مایل به سفید است.سر شار از فولیک اسید، کلسیم و آهن است خوردن سیر، مجاری تنفسی و خون را پاک می‌کند و شدت تنگی نفس را کاهش و موجب درمان آن می‌شود.

در این گزارش قصد داریم شما را با خواص باور نکردنی سیر آشنا کنیم.

سیر را خام میل کنید؛

شهرزاد محمدیان فوق تخصص تغذیه با اشاره به خواص درمانی سیر می‌گوید: خواص سیر در اثر حرارت غیر فعال می‌شود لذا سیر پخته شده قدرت طبی کمتری دارد. سیر تاکنون در سطح وسیعی در آزمایش‌های بالینی بر روی انسان و حیوانات مورد بررسی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این گیاه خاصیت کاهش خطر ابتلا به سرطان معده و روده را دارد. متوسط کاهش کلسترول سرمی 6.10 درصد بوده که طی یک دوره‌ زمانی به مدت 2 هفته تا 3 ماه، با خوردن یک سیر در روز حاصل می‌شود.

محمدیان معتقد است:سیر حاوی مقدار زیادی ماده‌ی ضد میکروبی است. این سبزی، کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

سیر را ناشتا میل کنید؛

مطالعات نشان می‌دهند که سیر در مقایسه با داروها، اثر قابل توجهی در کاهش کلسترول و تری گلیسرید دارد. بهتر است سیر را به صورت ناشتا میل کنید تا بدنتان را سم‌زدایی کند.

همچنین این سبزی، بوی بد دهان را تغییر می‌دهد.

افرادی که بیماری ترومبوز دارند دقت کنند؛

در همین راستا مهرداد فخرالدینی، متخصص قلب و عروق نیز می‌گوید: بیمارانی که سابقه‌ ابتلا به بیماری ترومبوز یا تشکیل لخته خون در عروق یا قلب را دارند باید توجه کنند که سیر، تاثیر اندک اما مهم در تجمع پلاکت‌ها را دارد.

وی گفت: در حوزه‌ اثرات قلبی-عروقی، مشخص شده است که سیر در متعادل کردن چربی خون، انعقاد و جریان خون و تحریک سیستم ایمنی بدن نقش اساسی دارد. مصرف روزانه نصف استکان از عصاره‌ سیر و لیموترش، تاثیر زیادی در گرفتگی رگ‌ها دارد.

کرم‌های موجود در روده را از بین می‌برد؛

گفتنی است که خوردن سیر در ناشتا، بدن را سم‌زدایی می‌کند و به این ترتیب تمام انگل‌ها و کرم‌های موجود در روده را از بین می‌برد.

سیر در متعادل کردن چربی خون و تحریک سیستم ایمنی بدن نقش‌ اساسی دارد.

این میوه معجزه​گر مرگ را به تاخیر می‌اندازد - آووکادو

این میوه معجزه​گر مرگ را به تاخیر می‌اندازد - مطالعه متخصصان تغذیه کالیفرنیا نشان می دهد که آووکادو با کاهش وزن، احتمال ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی، علایم آرتروز و کلسترول و افزایش جذب مواد مغذی و سلامت چشم، به حفظ سلامتی و طول عمر کمک می کند. میوه آووکادو طی 15 سال گذشته به یک میوه محبوب، به ویژه در آمریکا، تبدیل شده است. در حال حاضر در بیشتر رستون های زنجیره ای، این میوه به صورت سالاد یا دسر و با ادویه های گوناگون سرو می شود. آووکادو یک منبع غنی از پتاسیم و اسیدهای چرب امگا 3 و فیبرهای محلول و نامحلول است. 


4DDC75AD-93B2-4F0C-BDBB-A6AF22B1361E.jpg

خواص نخود فرنگی را بخوانید

خواص نخود فرنگی را بخوانید


نخودفرنگی یکی از منابع غذایی منیزیم محسوب می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، آنتی‌اکسیدان‌ها سلول‌ها را از گزند آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد که باعث بروز بیماری‌های قلبی عروقی و برخی سرطان‌ها و پیری زودهنگام سلول‌ها می‌شوند، حفظ می‌کند.

نخودفرنگی و لوتئین و زآگزانتین

این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به خانواده‌ی کاروتنوییدها تعلق دارند. باید بدانید که میزان این آنتی‌اکسیدان‌ها در نخودفرنگی آب‌پز شده بیشتر از نخودفرنگی خام است. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که لوتئین موجود در نخودفرنگی بیشتر از سبزی‌های دیگری مانند اسفناج جذب بدن می‌شود. دریافت روزانه‌ی زآگزانتین و لوتئین به‌طور طبیعی در ماکولا و شبکیه‌ی چشم وجود دارد، چشم را در برابر مشکلاتی مانند دژنراسیون ماکولای چشم و آب مروارید حفظ می‌کنند. این آنتی‌اکسیدان‌ها با سرطان‌های سینه و ریه نیز مقابله کرده و سلامت قلب و عروق را افزایش می‌دهند.

نخود فرنگی و پروتئین

نخودفرنگی حاوی پروتئین گیاهی است. جوشاندن و پختن نخودفرنگی باعث می‌شود که ارزش غذایی آن بالا رفته و هضم آن ساده‌تر شود. این نخودهای تر و تازه به همراه سبزیجات و مواد غذایی دیگری مانند حبوبات، مغزها، غلات و غیره تأمین‌کننده پروتئین بدن گیاهخواران خواهد بود.

نخود فرنگی و فیبرهای غذایی

نصف فنجان نخودفرنگی پخته شده منبع خوب فیبرهای غذایی است. حتماً می‌دانید که هر ماده‌ی غذایی سرشار از فیبر سپری در برابر سرطان کولون خواهد بود. فیبرها باعث ایجاد احساس سیری می‌شوند و جلوی اشتهای زیاد را می‌گیرند. علاوه بر این با یبوست مقابله کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 را نیز کاهش می‌دهند.

نخودفرنگی و ویتامین C

نخودفرنگی منبع خوب ویتامین C است. این ویتامین خواص آنتی‌اکسیدانی داشته و به سلامت استخوان‌ها، غضروف‌ها، دندان‌ها و لثه‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این ویتامین C باعث جذب بهتر آهن موجود در مواد غذایی شده و به بهبود زخم‌ها کمک زیادی می‌کند.

نخود فرنگی و ویتامین K

نخودفرنگی منبع خوب ویتامین K محسوب می‌شود. این ویتامین برای تولید پروتئین‌هایی که در انعقاد خون نقش دارند کمک می‌کند. ویتامین K همچنین در ساخت استخوان‌ها نیز نقش دارد.

نخود فرنگی و آهن

نخودفرنگی پخته‌شده منبع خوب آهن گیاهی محسوب می‌شود. این ماده‌ی معدنی برای انتقال اکسیژن و ساخت گلبول‌های قرمز خون نقش مهمی دارد. علاوه بر این آهن در تولید سلول‌های جدید، ترشح هورمون و نروترانسموتورها (ناقل‌های عصبی) شرکت دارد. درست است که آهن موجود در مواد غذایی گیاهی کمتر از آهن موجود در مواد غذایی حیوانی جذب بدن می‌شود؛ اما لازم است بدانید که ویتامین C برای افزایش میزان جذب این آهن موثر است.

نخودفرنگی

نخود فرنگی و منگنز

منگنز مانند کوفاکتور چندین آنزیم عمل می‌کند که به تسریع فرایندهای متابولیکی کمک می‌کنند. علاوه بر این منگنز در پیشگیری از آسیب‌های پوستی ناشی از تأثیر منفی رادیکال‌های آزاد نقش دارد. خوشبختانه نخودفرنگی یکی از منابع غذایی خوب این ماده‌ی مغذی است.

نخود فرنگی و مس

جای شگفتی است که این نخودهای ریز حاوی این میزان مواد مغذی باشند. نخودفرنگی را یکی از منابع غذایی مس می‌دانند. باید بدانید که مس برای تولید هموگلوبین و کلاژن (پروتئین به کار رفته در ساخت و ترمیم بافت‌ها) نقش دارد. علاوه بر این چندین آنزیم حاوی مس در عملکرد بدن در برابر اثرات منفی رادیکال‌های آزاد نقش مهمی دارند.

نخود فرنگی و ویتامین B1

تیامین یا همان ویتامین B1 بخشی از کوآنزیم‌های ضروری برای تولید انرژی از کربوهیدرات‌های مصرفی ماست. این ویتامین همچنین در انتقال پالس‌های عصبی داخل نورون‌ها و همچنین رشد طبیعی سلول‌های بدن نقش دارد. شما می‌توانید با مصرف این نخودهای تازه‌ی پخته شده میزان قابل‌توجهی ویتامین B1 کسب کنید.

نخودفرنگی و فسفر

فسفر بعد از کلسیم دومین ماده‌ی معدنی است که به صورت زیاد و فراوان در بدن وجود دارد. این ماده‌ی معدنی نقش مهمی در ساخت و حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها دارد. فسفر همچنین در رشد و احیای بافت‌های بدن و همچنین حفظ pH خون نقش دارد. شما با مصرف نخودفرنگی و جذب میزان قابل‌توجهی فسفر می‌توانید کمک زیادی به ساخت و حفظ غشاهای سلولی خود بکنید.

نخود فرنگی و منیزیم

نخودفرنگی یکی از منابع غذایی منیزیم محسوب می‌شود. این ماده‌ی معدنی در رشد استخوان‌ها و ساخت پروتئین‌ها، کنترل عملکرد آنزیم‌ها، انقباض عضلانی، سلامت دندان‌ها و عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارد. منیزیم همچنین در سوخت و سازی کالری‌های دریافتی و همچنین نقل و انتقال پالس‌های عصبی شرکت دارد.اگر به دنبال یک منبع غذایی خوب برای جذب بیشتر فولات یا همان ویتامین B9 هستید که در ساخت تمام سلول‌های بدن و بخصوص گلبول‌های قرمز نقش دارد به سراغ نخودفرنگی بروید.

نخود فرنگی و زینک یا همان روی

برای تأمین برخی از ریزمغذی‌ها و عناصر مورد نیاز بدن لازم نیست به سراغ مصرف مکمل‌ها بروید. مصرف سبزیجات متنوع بهترین و طبیعی‌ترین روش برای تأمین این ترکیبات است. نخود فرنگی یکی از تأمین‌کننده‌های زینک محسوب می‌شود که در درک طعم‌ها، التیام جراحات و رشد جنین تأثیر بسزایی دارد. این عنصر همچنین در کنترل تیروئید نقش دارد.

نخود فرنگی و ویتامین‌های B2 و B6

این نخودهای سبز تروتازه منبع خوب ویتامین‌های B2 و B6 هستند که اولی به نام ریبوفلاوین و دومی با نام پیریدوکسین نیز شناخته می‌شوند. ویتامین B2 نقش مهمی در سوخت‌وساز کالری‌ها و رساندن انرژی به سلول‌های بدن دارد. علاوه بر این به رشد و احیای بافت‌های بدن، تولید هورمون‌ها و تشکیل گلبول‌های قرمز کمک می‌کند. ویتامین B6 نیز به سوخت‌وساز پروتئین‌ها و اسیدهای چرب و همچنین تولید نروترنسمیتورها کمک می‌کند. این ویتامین نیز در ساخت گلبول‌های قرمز و حمل اکسیژن تأثیر دارد. ویتامین B6 برای تبدیل گلیکوژن به گلوکز لازم است و در عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن نقش دارد. این ویتامین به ساخت برخی از ترکیبات سلول‌های عصبی و تنظیم گیرنده‌های هورمونی کمک می‌کند.

نخودفرنگی و فولات

اگر به دنبال یک منبع غذایی خوب برای جذب بیشتر فولات یا همان ویتامین B9 هستید که در ساخت تمام سلول‌های بدن و بخصوص گلبول‌های قرمز نقش دارد به سراغ نخودفرنگی بروید. این ویتامین در بهبود عملکرد سیستم عصبی و دستگاه ایمنی بدن و همچنین التیام زخم‌ها و جراحات نقش دارد.

نخودفرنگی و ویتامین A

نخودفرنگی یکی از بهترین منابع جذب ویتامین A است. این ویتامین در رشد استخوان‌ها و دندان‌ها نقش دارد و برای حفظ سلامت پوست و مقابله با عفونت‌ها لازم است. ویتامین A نقش آنتی‌اکسیدانی دارد و باعث تقویت قوه‌ی بینایی می‌شود.