نیکل
:بطور گسترده ایی در محیط زیست پراکنده است ، و از طریق سوخت های فسیلی ،
معادن ف پالایشکده ها و سوختن مواد زائد وارد محیط زیست می شود. انسان از
طریق هوا ، غذا و تنباکودر معرض نیکل قرار دارد و مهمترین مسیر ورود به بدن
از طریق غذا می باشد( دود سیگار در درجه ی دوم قرار دارد) ، با لاترین
میزان در غلات ، میوه های مغزدار ، کاکائو و فرآورده های سویا دیده می شود،
اغلب نمک های نیکل که از طریق غذا وارد بدن شده اند دفع می شوند. نیمه عمر
نیکل 11 ساعت است. بیشترین غلظت نیکل در استخوان ، ریه، کلیه و کبد دیده
می شود (Merian.1992)
سمیت نیکل:1-آلرژی 2- سرطان 3-اختلالات تنفسی 4- مسمومیت های ایاتروژنیک.