گیاهان دارویی و تغذیه درمانی

آشنایی با خواص دارویی و درمانی گیاهان، میوه ها و غذا ها

گیاهان دارویی و تغذیه درمانی

آشنایی با خواص دارویی و درمانی گیاهان، میوه ها و غذا ها

بخورید تا کچل نشوید!

 بخورید تا کچل نشوید!
بهبود سلامت موها همچون دیگر اعضا و بافت‌های بدن به داشتن یک رژیم غذایی متعادل بستگی دارد.

همشهری: ریزش مو به دلیل عوامل مختلفی بروز می‌کند. برای مقابله با این مشکل ابتدا باید علت اصلی آن توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود. در موارد ارثی کار چندانی برای درمان آن نمی‌شود انجام داد. اما در مواردی که علت دیگری دارد می‌توان با مصرف مواد غذایی مناسب با این مشکل مقابله کرد. در واقع حتی اگر ریزش مو ارتباط مستقیمی با تغذیه نداشته باشد شما می‌توانید با مصرف روزانه مواد غذایی مفید و سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین‌های گروه B، سلنیوم، زینک و غیره با این مشکل مقابله کنید.

سیبل فیشمن از متخصصان پوست در نیویورک گفت: مدت زمان بیشتری لازم است تا به وجود تغییرات در مو پی برده شود در حالی که این زمان در تشخیص تغییرات پوستی به مراتب کمتر است. به طور مثال رژیم غذایی نامناسب تنها در یک هفته می‌تواند موجب بروز آکنه و خشکی پوست شود در حالی که سوء تغذیه یا تاثیر رژیم غذایی ناسالم اثرات خود را چند ماه بعد روی موها نشان می‌دهد.

لیزا درایر متخصصان علم تغذیه نیز اظهار کرد: مواد غذایی که فرد مصرف می‌کند به تحکیم فولیکول‌های مو کمک می‌کند و باعث می‌شود فرد موی سالمتری داشته باشد. همچنین باید توجه کرد علاوه بر رژیم غذایی فاکتورهای دیگری همچون استعمال سیگار، عدم تعادل هورمونی و کمبود خواب می‌تواند بر ظاهر مو تاثیر بگذارد.

پزشکان معتقدند در صورتی که فرد از رژیم غذایی غنی از پروتئین، متنوع و متعادل استفاده کند می‌تواند موی سالمی داشته باشد. از جمله مواد خوراکی مفید برای سلامت موها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ماهی سالمون

این نوع ماهی علاوه بر آنکه غنی از پروتئین و ویتامین D است همچنین وجود اسیدهای چرب امگا3 در این ماهی اهمیت بسیاری دارد. بدن قابلیت تولید این اسیدهای چرب را که برای رشد مو ضروری است،‌ ندارد. همچنین چربی‌های امگا3 در سلول‌های پوستی کف سر و روغن‌های طبیعی پیدا می‌شود که موجب می‌شود مو و کف سر مرطوب نگه داشته شود.

گردو

گردو تنها آجیل‌ حاوی میزان قابل توجهی اسیدهای چرب امگا3 است. این ماده خوراکی غنی از بیوتین و ویتامین E است که سلول‌ها را از آسیب DNA محافظت می‌کند. میزان ناکافی بیوتین موجب از دست رفتن موها می‌شود. همچنین گردو حاوی مس است که کمک می‌کند مو رنگ طبیعی خود را داشته باشد.

صدف خوراکی

صدف‌های خوراکی سرشار از فلز «روی» هستند که کمبود آن در بدن به از دست رفتن مو و خشکی آن منجر می‌شود. می‌توان بخشی از «رویِ» مورد نیاز بدن را از غلات و نان‌های سبوس‌دار تامین کرد اما صدف‌های خوراکی می‌تواند سطح خوبی از پروتئین را افزایش دهد. مو حدود 97 درصد پروتئین است که بدون وجود ذخیره پروتئینی کافی، بدن نمی‌تواند موهایی را که به صورت روزانه و به طور طبیعی از بین می‌روند جایگزین کند.

سیب‌زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین منبع غنی از آنتی اکسیدان بتاکاروتن به حساب می‌آید که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می‌کند. در اصل سلول‌های بدن نمی‌توانند بدون ویتامین A کافی عملکرد درستی داشته باشند. همچنین این عنصر با تولید چربی از کف سر حفاظت می‌کند.

اسفناج

آهن، بتاکاروتن، اسیدفولیک و ویتامین C موجود در اسفناج به سلامت فولیکول‌های مو کمک می‌کند.

عدس

این ماده خوراکی کوچک حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین، آهن و روی است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.