رماتیسم و نقرس را درمان میکند. •برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده مؤثر است. •سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه میشد که در معالجهی خونریزیهاو کم خونی از آن استفاده میکردند. • تخم اسفناج ملین و خنک کننده است. •تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است. •اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد. •اسفناج چون دارای کلروفیل است، عضلات روده را تحریک و آسان میکند. دهقان در خصوص مضرات اسفناج تصریح کرد: اسفناج به علت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست. ضمناً آنهایی که سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویهی گرم، نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.
آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوءهاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید میباشد.
•اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال کیسهی صفرا را برطرف میکند.
•خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری میکند، مخصوصاً در افرادی که مشروبات الکی و سیگار مصرف میکنند.
وی افزود:تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان رودهی بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم مؤثر است.
• اسفناج کلسترول خون را پایین میآورد.
•بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.
سفناج مانند جارو، رودۀ بزرگ را تمیز میکند.
• ترشحات لوزالمعده را افزایش میدهد.
• اسفناج سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.
• اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار مؤثر است.