تقلب
در رب گوجه فرنگی:
در مواردی که رب گوجه فرنگی گران باشد آن را با مقداری کدوی پخته و له شده
مخلوط می کنند و همراه با رب گوجه فرنگی می جوشانند. همچنین در بعضی از
موارد مقداری سیب زمینی پخته و له شده به آن می افزایند.
تعدادی از متقلبین مقداری نشاسته به رب گوجه فرنگی اضافه می کنند نشاسته
مقداری از آب رب را جذب کرده و در نتیجه رب سفت و غلیظ به نظر می رسد. و
برای تنظیم رنگ از مواد رنگی مصنوعی استفاده می کنند. برای تشخیص وجود
نشاسته می توان چند قطره محلول ید به آن اضافه کرد که در این صورت به دلیل
وجود نشاسته رنگ آن آبی می شود.